Logo

Opozorilo

 1. zdelke morate ob prevzemu in pred vgradnjo natančno preveriti. Če opazite izdelke z napako, jih morate pred vgradnjo reklamirati!
 2. Pri odobreni reklamaciji bomo izdelek zamenjali, vendar stroška vgradnje ne bomo povrnili!
 3. Proizvajalec ne odgovarja tudi za že položene izdelke z napako, saj je potrebno vsako vidno napako reklamirati že pred polaganjem.
 4. Za poškodbe na izdelkih, ki so vzrok nestrokovnega vgrajevanja (polaganja), reklamacij ne upoštevamo!
 5. Ker je beton sestavljen iz naravnih materialov, lahko njegova barva nekoliko niha in zaradi tega nastanejo različni barvni odtenki. Materiali, ki jih uporabljamo (pesek, cement, voda, svetlejši pesek ali temnejši cement), vplivajo na barvo končnega izdelka.
 6. Barvne različnosti so naravnega značaja, zato niso vzrok za reklamacijo.
 7. Bele lise ali cvetenje betona, ki se pojavi na površini betona, je naraven pojav, zato se tehnično temu ne moremo izogniti. To ni vzrok za reklamacijo!
 8. Izdelke pred vgradnjo zaščitite pred dežjem in vlago, s tem boste ublažili njihovo cvetenje.
 9. Bele lise (cvetenje betona) lahko izginejo približno v dveh letih, če so plošče izpostavljene vremenskim vplivom.
 10. Za nepravilno položene plošče proizvajalec ne odgovarja.

Navodila za vzdržavanje betonskih plošč

 1. Betonske plošče so proizvod iz naravnih materialov in se med uporabo temu primerno tudi obnašajo. Beton se na onesnaženje odziva naravno. V večini primerov se, če so betonske plošče izpostavljene vremenskim vplivom (dežju), tudi onesnaženje razgradi po naravni poti. Za trdovratnejše madeže pa je potrebno uporabiti posebna čistila. Plošče čistimo s tekočo vodo in s krtačo ali metlo. Za čiščenje lahko uporabimo tudi visokotlačni čistilec. V primeru uporabe posebnih čistil za odstranjevanje umazanije, kot so na primer alge, mah ali izcvetanje apna, upoštevajte navodila proizvajalca čistil. V vsakem primeru pa testirajte čistilo na manj vidnem mestu in ga nato dobro izperite z vodo.
 2. Pri odstranjevanju in čiščenju snega (ledu) v zimskem času moramo biti pozorni, da ne uporabljamo ostrih predmetov, s katerimi lahko plošče deformiramo, opraskamo. Ravno tako ni priporočljivo odstranjevanje snega s stroji za pluženje.
 3. Plošče so odporne na nizke temperature. Svetujemo zmerno uporabo soli, saj se ob njeni pretirani uporabi življenjska doba izdelka zmanjša.
 4. Izdelke je priporočljivo impregnirati. Impregnacijo lahko naredimo z običajnimi sredstvi za beton. Ta sredstva so ponavadi netopna in jih nanesemo s prosojno plastjo. S tem izdelke zaščitimo pred zunanjimi vplivi, kot so olje, voda, umazanija …

Spremembe barv

V posameznih primerih se lahko zaradi vremenskih in okoljskih vplivov barvni odtenki površin kamnov obarvajo nežno rumenkasto ali rjavkasto. Ker na pojav tovrstnih sprememb barve ne moremo vplivati, rahla sprememba barve ne more biti razlog za reklamacijo.

Luščenje robov

Spojni kamni, plošče, ipd., ki so položeni s preozko fugo ali kjer zgornji ustroj ni dovolj nosilen, so zaradi tega – eventualno že pri vibracijskem utrjevanju – izpostavljeni obremenitvam robov, proti katerim niso odporni niti najbolj kakovostni betoni. Posledica je luščenje robov. To ni pomankljivost proizvoda, temveč napaka zgornjega ustroja oz. načina polaganja.

Reklamacije

Blago je treba ob prevzemu ter pred vgradnjo vizualno pregledati. Če se ugotovijo pomankljivosti v kakovosti, jih je treba reklamirati pred vgradnjo blaga. V primeru utemeljene reklamacije bomo zamenjali izključno z naše strani izdelan material. Stroški polaganja se običajno ne morejo nadomestiti. V primeru neupravičenih reklamacij se dodatno delo zaračuna stranki.

Umetno starani proizvodi

Pri umetno staranih proizvodih (tlakovci z imitacijo starega kamna) se lahko robovi in delci močno in zelo neenakomerno odlomijo od izdelka. Pri tem lahko postanejo vidni tudi deli osnovnega betona. Tudi pri polaganju in pri uporabi se lahko še odlomijo delci proizvodov. Sloj prahu, ki je morda ob dobavi prisoten na izdelkih, izgine čez nekaj časa zaradi običajne izpostavljenosti vremenskim vplivom.

Tanke razpoke

V posameznih primerih se lahko pojavijo tanke razpoke na površini. S prostim očesom jih na suhem prizvodu ne zaznamo in jih vidimo samo, ko je mokra površina skorajda posušena. Tanke razpoke ne vplivajo na uporabnost.

Rezerva

Priporočljivo je hraniti določeno število kamnov kot rezervo, s katerim lahko po potrebi brez čakalnih dob, neproblematično in brez večjih barvnih odstopanj zamenjamo posamične kamne ali manjše površine.

Cementni izdelki Zobec © 2013 | Iztoknet - izdelava spletnih strani

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran